facebookflickr

BCI 6217

Anul trecut, de paște, am mers cu bicicleta de la București la Alba Iulia (vezi aici). Anul acesta am lăsat bicicleta în București și ne-am gândit să scurtăm timpul petrecut pe drumul până la Alba Iulia pentru a putea profita de timpul mic avut la dispoziție pentru a explora mai mult județul Alba.

Am plecat pe ploaie și deja ne gândeam că o să petrecem zilele libere de paște, mâncand cozonaci, ”valuri” și alte bucate alese. Nu că ar fi fost o variantă rea, dar ajunși pe Valea Oltului soarele a ieșit din nori și ne-a ruinat orice speranță de a petrece paștele intr-o leneveală totală.

În prima zi am vizitat un parc de lângă Alba Iulia, un parc mare, aflat încâ în amenajare. Am plecat pe jos spre el, urcând pe dealurile din jurul orașului Alba Iulia, de unde l-am putut admira de la înălțime.

BCI 6042

După ce ne-a picurat puțin o ploaie cu puțină grindină, a ieșit iar soarele și am continuat drumul spre acest parc lăudat de Alexandra. Plimbarea pe dealuri a fost scurtă și puțin nămoloasă, dar curând am ajuns în parc. Și ce am mai mers, văleleu, văleleu.

BCI 6088

După ce am terminat cu vizita parcului, am luat mașinile și am plecat spre Mama Luță - la plăcinte.

A doua zi aveam programată o drumeție pe Piatra Secuiului. Am plecat dimineața, la o oră rezonabilă, spre Colțești.

Am lăsat o mașina în Colțești, unde avea să se termine traseul și o mașină în Rimetea de unde avea să înceapă traseul. Așadar am plecat din Rimetea spre Piatra Secuiului. Cum știam de la Alexandra, ghida noastră, că traseul nu este lung, ritmul a fost unul domol. Pe traseu am întâlnit foarte mulți unguri și mă gândeam cumva dacă această piatra nu este cumva un fel de Mecca pentru ei. Curând panta a început să se încline și toată lumea a început să respire din ce în ce mai greu. Urcarea fu îndărătnică dar scurtă și curând am ajuns sus.

BCI 6257

Sus s-a întins o masă câmpenească cu slană(mulțumim Alexandra!), drob, brânză, ceapa roșie și verde, ardei, cozonac și pot spune fară pic de îndoială ca a bătut orice masă luată la vreun restaurant. În timp ce înfulecam cu obrajii plini, de pe versantul din stânga noastra a coborât un biciclist. Și cum a coborât! Noi am urcat greu pe acolo cu piciorul, dar cum a coborât el cu bicicleta, nu prea pot să realizez. După masa copioasă, am continuat urcarea finală. Ajunși în vârf am văzut două "borne" vopsite în culorile steagului unguresc. Din câte am auzit, se vopsesc pe rând când în culorile steagului românesc, când în culorile steagului unguresc. Mare competiție!

BCI 6527

Satul Rimetea

Ajunși pe platou, am zis că nu mai sunt pe munte, așa de plat era acest platou. Pe platou am observat multe locuri arse și ne-am gândit că poate acest loc este lovit des de trasnete. Și nu exagerez când spune des. Cum timpul aveam din belșug și vremea era așa de frumoasă, am făcut multe pauze și am admirat mult peisajul care se întindea în fața noastră ,. 

BCI 6553

Alexandra, ghida noastră și în depărtare satul Colțești

Am început coborârea ce ducea spre satul Colțești, care nu a fost una chiar dulce. Unii mai bâtrâni dintre noi au început să reclame traseul mult prea greu, spunând că ei nu mai au încheieturile cum le aveau în tinerețe. Cu toate acestea, toți am ajuns teferi jos și mulțumiți de mica noastră escapadă.

BCI 6564

Ziua a 3-a, fiind presați puțin de timp, am hotârat s-o dedicăm cetății Alba Carolina, în special traseului turistic ”Porțile Cetății”. Cetatea era aglomerată, față de cum am vazut-o anul trecut. Se pare ca s-a dus vorba că este frumoasă. Cine știe? 

După o mică așteptare la coadă pentru bilet, am început traseul porților.

BCI 6682

Atât de mult verde în jur și atât de curat. Am văzut tunurile mai de aproape, cele pe care anul trecut le-am vazut de departe, când au bubuit la schimbarea gărzii. Aproape noi! :D 

Am trecut pe la temnița lui Horia (care nu era chiar așa rea) și de undeva de sus, am văzut și camera de tortură. Deși aș fi preferat s-o vad mai de aproape, a fost frumos și așa. Am terminat turul la locul unde au fost trași pe roata Horia Cloșca și Crișan. 

BCI 6696

Am poposit la o masă de unde aveam vedere spre acest pod care intra în cetate și de aici am plecat spre casă. 

Încântat de ce am văzut în Alba, vă recomand să vizitați cetatea măcar, pentru că aveți ce vedea.  

Ce oare o să fac de paște anul viitor?

NOTĂ: Nu au fost date detalii sau poze ale celebrelor ”valuri” pentru că nu vrem să se afle despre ele. ”Valurile” sunt ale noastre și nu le vrem date publicității!! Trebuie să intrați în ”the ring of trust” dacă vreți să aveți vreo șansă!

un cetatzean.

02.05.2014

Joomla templates by Joomlashine