facebookflickr

Sa presupunem ca putem atinge "cunoasterea absoluta" prin tehnnologie, prin spiritualitate sau o combinatie a celor doua. Sa presupunem ca poti atinge acest absolut doar prin spiritualitate, ignorand complet progresul prin tehnologie.

 

Si atunci cand ajungi sa cunosti totul aflii ca totul se bazeaza pe legi asemanatoare fizicii, o fizica total diferita pe care nu puteai s-o intelegi tu inainte de a ajunge la acest nivel. Atunci tu daca ai ajuns la cunoastere absoluta cu ajutorul spiritualitatii, nu inseamna oare ca ai trisat?

 

Oare ce o insemna "cunoasterea absoluta"?

 

Intrebarea cred ca este primul pas spre cunoastere. Daca ni s-ar permite sa adresam o singura intrebare unei fiinte superioare, o fiinta atotstiutoare, care oare ar fi aceea? Daca aceasta fiinta este atotstiutoare inseamna ca ea a ajuns la absolut.

 

Eu unul as intreba-o cum fost ea creata.

 

Si acum ma uit la mine, la cei din jur si-mi dau seama ca daca ar exista posibilitatea sa ajungem la absolut, noi, ca specie nu am avea nici o sansa!

 

Sa privim putin la oamenii care se duc la biserica pentru ca "asa e bine". Le este frica sa vorbeasca intr-un fel sau altul sa nu-i bata Dumnezeu. Chiar credeti ca Dumnezeu vrea sa va bata pe voi? Pe voi va bate ignoranta voastra! Cum spune si in Cartea Cartiilor, deschideti ochii!!

 

Cititi printre randuri, ganditi-va ce este adevar si ce nu este adevar. Cum puteti sa credeti in Sodoma si Gomora si in marele potop ca sunt pedepse de la Dumnezeu? Daca Dumnezeu este bun, atunci este bun! Daca ne-a lasat liber arbitru, pai atunci cred ca nu ne-a lasat cu jumate de masura. Credeti ca Dumnezeu lucreaza cu jumatati de masura?

 

Sau credeti ca Dumnezeu a incurcat limbile celor din Turnul Babel, ca sa nu ajunga la el. Credeti ca era nevoie sa faca asa ceva?! Nu mai cititi ad litteram totul.

 

Multi dintre voi, poate gandesc la fel ca mine, dar din pacate si eu si voi nu facem nimic. Se fac biserici, in loc de scoli si gradinite. Si multi sunt de accord ca nu este bine.

 

Dar nu concepem sa nu botezam copilul, sau sa ne casatorim fara sa ne predice preotul din cartiile lui batatorite. Multi or sa dea cu huoo, dar din pacate jumate din cei care dau cu huuo nu stiu ce zice omul in sutana, de unde citeste si  se plictisesc la slujbe. Pupa icoana, cu toate ca nu prea intelege de ce. Eh, acceptam totul pentru ca, deh, asa se face!

 

De ce oare alegem noi pentru copilul nou nascut? De ce ii alegem noi religia? Oare nu trebuie sa aleaga el? Eh, dar asa se face! Si oricum daca nu-i place, isi alege el dupa. Nu prea conteaza, dar hai s-o facem, sa fim in randul lumii! Vedeti ignoranta!

 

Sa nu considerati ca sunt ateu, eu cred in Dumnezeu, dar nu am nevoie de biserica sa ma rog la Dumnezeu.

 

Si ca sa incheim cifra opt, sa ajungem iar la absolut.

 

Eu am renuntat demult sa caut absolutul, infinitul. Pai daca stiu totul, nimeni din jurul meu nu stie si nu pot sa spun la nimeni, oare ce rost mai are sa stiu?

 

Vedeti de aceea Dumnezeu este Dumnezeu, Cel care le stie pe toate, pentru ca el suporta greutatea cunoasterii absolute!

 

un cetatzean.

24.01.2011, 20:04

Joomla templates by Joomlashine