facebookflickr

Niciodata nu am putut sa inteleg infinitul. Cum sa existe ceva care sa nu aiba cap sau coada, sau cum capul sa fie si coada? Este de apreciat cum marii matematicieni au putut sa se joace cu infinitul si sa-i puna limite.

Se pare ca au rezolvat problema creand limite, cu toate ca infinitul nu are limite. Ceva, ceva au reusit!

 

Si de la infinit ma duc cu gandul la univers si nu pot sa concep ca dincolo de atmosfera protectoare a pamantului exista doar intuneric, frig si nimic(vid). Oare daca dincolo de atmosfera noastra era lumina imi schimbam cumva capacitate de intelegere?

 

Einstein spunea ca are indoieli despre infinitatea universului, dar mai departe se vorbeste despre universuri paralele. Se poate oare sa fie posibila teoria universurilor paralele si acestea sa fie la randul lor infinite?

Alan Guth explică: „În esență, tot ceea ce se poate întâmpla se întâmplă într-una dintre alternative, ceea ce înseamnă că suprapus peste universul cunoscut există un univers alternativ, unde Al Gore este președinte și Elvis Presley este încă în viață.”

 

Se mai spune ca universul a fost creat dintr-o singularitate. Si de la explozia acelei singularitati, universul isi continua expansiunea. De aici exista doua teorii - universul isi continua expansiunea la infinit, sau isi continua expansiunea pana cand revine iar la singularitate.

 

Dar in aceste teorii eu nu am gasit ce este dincolo de univers.

Sa fie oare totul ca si papusile Matryoshka? Si iarasi totul la infinit... Nu poate nimeni sa  puna o limita sa aflam ce este acolo? Haideti voi oameni inteligenti!

 

Si cine se uita la papusa Matryoshka? Oare este Dumnezeu?

 

Deci unde este inceputul si unde este sfarsitul? Unde este capul si unde este coada?

 

un cetatzean.

19.01.2011, 20:54

Joomla templates by Joomlashine