facebookflickr

Care oare sunt necesitatile noastre primare? Adapost, hrana si afectiune. Mai este ceva?

 

De multe ori ma gandesc daca noi ca specie am ales drumul corect. Am ales oare noi drumul acesta? Am ales sa folosim unelte sa ne facem viata mai usoara si am parcurs un drum lung si am evoluat foarte mult. Putem spune ca suntem specia suprema de pe Terra.

 

Dar desi folosim unelte ca sa ne facem viata mai usoara oare viata este la fel de usoara pentru toti? De unde oare  apar diferentele intre noi? Oare sa fie succesiunea de imprejurari fericite pentru unii si nefericite pentru altii? Sa fie oare diferenta de inteligenta? Este foarte greu de spus, poate este o combinatie a celor doua! Cine poate sa stie?

 

Ce imi este clar insa, este faptul ca desi am evoluat foarte mult fata de specile dominate ne comportam exact ca ele. De multe ori ne referim la viata ca la o lupta, ne referim la viata ca o jungla, suntem intr-o continua competitie. Si oare pentru ce? Ce oare ne dorim de la viata? 

 

Multi o sa raspunda, dar adevarul este departe de raspunsul lor. De ce spun asta? Pentru ca atunci cand omul obtine ce vrea, o sa vrea altceva. Acest fapt este blestemul si motorul dezvoltarii noastre!

 

Ma gandesc deseori la proiectul Venus ( zeitgeist movement) si acesta mi se pare un sistem propice pentru nevoia noastra de dezvoltare. Acest proiect promoveaza lipsa unei ierarhii, lipsa unui grup de interese, lipsa proprietatii si lipsa baniilor, dar ce-mi place cel mai mult la acest sistem, pe care desi il agreez il consider utopic pentru generatia actuala si poate pentru cea viitoare, este faptul ca dezvoltarea societatii este gandita total diferit.

 

Dezvoltare societatii este condusa de cel care care da solutia optima din punct de vedere stiintific. Acel sistem este mentinut pana cand cineva gaseste un sistem care o sa depaseasca sistemul anterior. 

 

Astfel inteligenta, perseverenta si munca primeaza fata de imprejurarile fericite. Acum raman intrebari, multe intrebari. Dar sistemul acesta mi se pare mult superior tuturor sistemelor existente din toate punctele de vedere!

 

Consider ca acum putem sa oferim necesitatile primare pentru fiecare om de pe aceasta planeta dar din pacate nu avem bani sa oferim aceste necesitati. Nu vi se pare ceva gresit la mijloc?

 

un cetatzean.

08.04.2011, 01:44

Joomla templates by Joomlashine