facebookflickr

Intr-un post anterior descriam miscarea zeitgeist si porneam de la filmul Zeitgeist Addendum; acum a aparut si filmul Zeitgeist Moving Forward.

Nu vreau sa povestesc lucrurile ce mi-au placut sau  lucrurile ce imi sunt clare.

Sa-mi incep pledoaria :)

 

In primul rand sfarsitul apocaliptic nu mi s-a parut deloc potrivit, pentru ca nu cred ca motivul pentru care trebuie sa ne schimbam viatza este lipsa sau epuizarea unei resurse naturale. Da, stiu ca nu este vorba de o resursa ci este vorba de toate resursele si ca modul in care le folosim acum este deficitar. Si totodata recunosc ca omul este sensibilizat atunci cand ii arati lucruri palpabile, lucruri ce-l ating direct, dar ... mi se pare cam fortat. Si sfarsitul filmului arata cum toata lumea era convinsa de sistemul bolnav si aruncau cu totii banii. Exagerat! Nu cred ca schimbarea o sa fie brusca! Sa zicem ca rezolvam problema energiei, energia sa fie total gratis, credeti ca asta ar rezolva problema societatii noastre? Multii o sa-mi spuna ca este vorba de petrol si petrolul este folosit foarte mult in societatea noastra. Dar revin si spun, daca gasim ceva sa inlocuim si aceasta resursa, problemele noastre s-au rezolvat?

 

In al doilea rand, eu inteleg ca deciziile la nivel de management inteligent al resurselor o sa fie luate de catre un master computer. Inteleg ca aceste decizii le ia acest master computer, dar restul deciziilor? Eu nu am regasit nici un fel de ierarhie. Sa inteleg ca nu exista? Eu unul imi doresc sa nu mai existe acest sistem piramidal, dar nu reusesc sa ma gandesc la un alt sistem eficient. Cine o sa conduca? Doar nu o sa supunem la vot orice decizie care trebuie luata? Sa nu-mi spuneti ca o sa aleaga calculatorul si aici! Sa nu ma intelegeti gresit eu  nu doresc un conducator sau nu inseamna ca nu concep viata fara ca cineva sa-mi spuna ce sa fac, dar totusi cineva trebuie sa ia decizii!

 

De ce este o utopie? 

 

Acest sistem se bazeaza foarte mult pe educatie, pe formarea individului, dar ce facem cu generatia actuala? Pentru generatia actuala o asemenea schimbare mi se pare imposibila!

 

 

un cetatzean.

15.02.2011, 10:16

Joomla templates by Joomlashine