facebookflickr

Ho Ho Ho! Uite cum vine mosul gras cu barba alba....

 

Consumati, consumati, consumati! Totul este bine cand roata se invarte, cu cat ai banii mai multi cu atat esti obligat sa cheltui mai mult. Haideti sa muncim! Haideti sa muncim mai mult! Cu cat muncim mai mult cu atat putem cumpara mai mult!

 

Si acest ciclu trebuie intretinut, trebuie motivat.

De multa vreme lumea nu mai este interesata de cadouri simbolice, de felicitari. Felicitarea a devenit un accesoriu, cum este salata la ceafa de porc!

 

Originile lui Mos Craciun incep cu Sfantul Nicolaie ( sec. IV ), Episcop de Myra, o zona din Turcia. Sf. Nicolaie a fost un om generos, in special cu copii. Retineti, un om generos, in special cu copii. De unde pana unde au fost inclusi si adultii?

 

Pe 25 decembrie (nu se cunoaste exact data) s-a nascut CINEVA important. De aceea este cea mai importanta sarbatoare din an, pentru ca nu ai scapare. Nu-ti place bradul, nu-ti place de mos, atunci cumva, cumva trebuie sa fii prins! Nu intelegeti! Trebuie sa te simti exaltat si sa spui:"In ziua in care s-a nascut Domnul, trebuie sa fiu mai bun, trebuie sa fiu darnic, trebuie ...". Dar de ce trebuie sa fim MAI...intr-o zi, si de ce nu suntem in toate asa?

 

De Craciun trebuie sa intram in "spiritul" Craciunului, de pasti trebuie sa primim lumina, de libidinosul de Valentin( aka Valentine's Day) trebuie sa ne deschidem inima, de 1 martie dam martisoare, de 8 martie dam o floare! Si lista continua si nu mai se opreste!

 

Si se pare ca nu ne mai oprim, importam tot ce se poate. Mai nou se sarbatoreste si halloween-ul, trebuie sa te imbraci in dovleac si sa te distrezi!

 

Procesul de indobitocire continua, suntem invatati cum sa gandim, cum sa iubim, cum sa simtim!

 

Ati vazut ce bine este cand primim un cadou atunci cand ne asteptam mai putin. Atunci nici nu mai conteaza ce este dar pur si simplu suntem fericiti, pentru ca cineva s-a gandit la noi fara un motiv, fara sa fie impins de la spate. Dar mai avem timp de asa ceva?

 

Sper sa nu fiu inteles gresit, toate aceste "evenimente" au la baza lor ceva bun. Dar totul se altereaza cand in ecuatie intervine BANUL. Si atunci cand intervine banul, mesajul se pierde pe undeva si este ascuns in spatele unui paravan. Si din spatele acelui paravan nu mai vedem ce este important, ci vedem doar ce ni se arata!

 

un cetatzean.

 

29.11.2010, 10:44

 

Joomla templates by Joomlashine