facebookflickr

Pot sa zic ca sfarsitul si-a reparat putin sincopele care au existat in tot serialul.

 

Dupa cum spun ei, Dumnezeu nu a creat notiunea de bine si rau. Aceasta notiune a fost creata de catre oameni. Ratiunea lui Dumnezeu nu are legatura cu aceasta notiune si in joc intra o "miza" mult mai mare. Intr-un fel ating aceleasi puncte atinse si de catre Stargate(ma refer la inaltati). 

 

Dumnezeu, dupa cum spune si biblia, a dat omului darul cel mai de pret. Acela este: LIBER ARBITRU! 

 

"Tot ce e a fost, o sa mai fie" 

 

Aici se discuta despre natura distructiva a omului. Aici in serial este vorba de razvratirea robotilor!

 

O data s-a intamplat pe Kobol, o data pe cele 12 coloni si tot asa! Si de fiecare data Dumnezeu a "intervenit" prin intermediul a doi ingeri. Aici inteventia mi s-a parut de multe ori ca incalca "liber arbitru"(una din probleme). Un inger era pentru un om si cel de al doilea inger era pentru cylon (robot). Pe langa unele accese de violenta (violenta la ingeri, este chiar nevoie?), pur si simplu au avut o influenta prea mare ca sa mai fie vorba de LIBER ARBITRU. In unele cazuri le spuneau si ce sa vorbeasca! Ciudaaat!

 

Oricum, acea interventie salva umanitatea! Cu toate ca in ultimul episod si asta este putin contestata pentru ca pe Pamant gasesc indigeni! Indigeni care erau si ei oameni( stramosii nostrii). 

 

Se discuta si de oprirea acestui ciclu prin conceperea  unui copil intre cele doua rase, pentru o coexistenta a celor doua specii. Cam pueril, distrugerea se poate face prin mai multe metode!

 

Eh, ajunsi pe Pamant oamenii hotarasc sa renunte la tehnologie si sa aiba un nou inceput. Sunt multe de vorbit, serialul merita vizionat, dar se putea mult mai bine!

 

Nu mi-a placut ca se pune asa mult accent pe religie, tot ce nu poate fi explicat este scuzat prin actul divin si insasi numele filmului te duce cu gandul la altceva.

 

un cetatzean.

08.03.2011, 00:20

Joomla templates by Joomlashine